Az Idrányi Pusztán 2006-óta nagy sikerrel szervezünk napközis és bentlakásos lovastáborokat, két alapelvünk, magas szintű lovasoktatás és a jó kedv és vidámság. Így a nálunk töltött nyarak, a lovas kocsikázás, trambulinozás, íjászkodás, bálán ugrálás, csikók pucolása, szamaragolás, birkanyírás, patakban fürdés, feledhetetlen emléket jelent a gyerekeknek, és ízelítőt ad a gazdálkodás mindennapjaiból.

 

Lovas oktatók:
Idrányi Péter lovastúra vezető
Bolf Bella lovas oktató

A Balatonederics alatt, a Tapolcai-medencében, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szívében fekvő lovas udvaron, május 1- szeptember 31-ig szervezünk lovastáborokat és erdei iskolát.
A táborokban kezdőknek, haladóknak és jó lovasoknak is lehetőségük van a részvételre. Az oktatás egyénre szabottan történik, a tábor első napján felmérjük a lovasok tudását, majd ennek megfelelően csoportokba soroljuk őket.

  • A teljesen kezdők futószáron sajátíthatják el a lovaglás alapjait
  • A haladók négyszögben gyakorolhatják a lovak irányítását, összeszedettségét, majd a tereplovaglást
  • Jó lovasok tereplovagláson élvezhetik a lovaglás szépségét

A három évtizedes tapasztalattal rendelkező vállalkozásban, szelíd, barátságos Magyar félvéreken és huculokon lovagolnak a gyerekek. A felelős szervező Idrányi Péter, képesített lovastúra vezető, az Ő munkáját további kettő szakképzett munkatárs segíti, és 10 magas szinten belovagolt Magyarfélvér és Hucul áll rendelkezésre a lovagláshoz.

8-18 éves gyerekek jelentkezését várjuk a bentlakásos táborunkba, a táborok vasárnap 16.00-órától péntek 18.00 óráig tartanak. A foglalkozások maximum 6 fős csoportokban zajlanak.
Bentlakásos lovastábor ára: 49.000 Ft.

A szállás egy helyen a lovaglással, Balatonedericsen, az Idrányi pusztán, jurta sátrakban van. A gyerekekre 1 iskolai nevelőtanár folyamatosan felügyel. Komfort: mosdó és zuhanyzó, nap zuhany, angol WC.

6-12 éves gyerekek jelentkezését várjuk a napközis lovastáborunkba, a tábor hétfőtől péntekig tart, 8.00-16.00 óráig, ára: 29.000 Ft, az ár tartalmaz napi kétszeri étkezést (tízórai és ebéd).

Szabadidős programok:

A hét folyamán a gyerekekkel háromszor megyünk el lovaskocsival Balatonedericsi strandra, egyszer fürdünk a Tapolca patakban, amit lóháton és lovaskocsin közelítünk meg. fakultatív délutáni programok amíg a többiek lovagolnak: trambulin, íjászkodás, számháború,  fürdőzés a medencében.
Esti programok: welcome party, társasjátékok, éjszakai őrség, őszinteségi óra, tábortűz, szalonnasütés, közös főzés bográcsban és kemencében, madár és vad megfigyelés.
Az étkezésnél a teljes ellátás napi négyszeri étkezést jelent. Gyümölcsöket (almát, barackot, szilvát) a táborozás teljes ideje alatt folyamatosan biztosítunk. Speciális étkezési igényeket (vegetáriánus, liszt érzékeny stb.) figyelembe veszünk.

Oktatás:

 ló takarmányozása, ló ápolása,
futószáron:

helyes ülés, tartás és egyensúly, könnyűügetés, és szárkezelés

Osztályban:

az osztályban lovaglás legfontosabb szabályai, jármódok, iramváltoztatások, kézváltás, kiképzési skála elemeinek elsajátítása.

A lovas táborában nincsenek pluszköltségek, az árban minden költség benne van. A szükséges felszerelés: hosszúnadrág, zárt bőrcipő. Az időjárásnak megfelelő, kényelmes, de nem lebegő, bő ruházat. Három ponton rögzített kobak, a fej méretére állítottan, a kobakot szükség esetén biztosítjuk.
A szülőknek kérésre minden napról rövid összefoglalót küldünk e-mailben.

A jelentkezési lap letöltése

Üdvözlettel Idrányi Péter

  • Csak sorban...

    Csak sorban...

    Csak sorban...
  • Csak sorban...