Az Idrányi Pusztán 1997-óta szervezzük a környék egyik legszínvonalasabb esti programját, ahol a vendégek agyag kemencében sült csülökből és csirkéből lakomázhatnak, a környék legfinomabb boraival párosítva, a program része, egy színvonalas lovasbemutató, és zárásként Vadrózsák táncegyüttes fergeteges cigány showját élhetik át. Szeretettel várjuk Önöket!

Programleírás:

  • Pálinkás üdvözlés
  • Gulyásleves
  • Lovasbemutató
  • Ostorbemutató
  • Főétel
  • Lovas kocsikázás
  • Cigánytánc bemutató
  • Desszert
  • Játékok a közönség bevonásával

Pálinkás üdvözlés:
A vendégeket érkezéskor jó minőségű házi pálinkával köszöntjük.

Gulyásleves felszolgálása (kb. 30perc)
A pálinkás üdvözlés után a vendégek helyet foglalnak és igazi jó magyar gulyáslevest szervírozunk, szabad fogyasztással.

Lovasbemutató (kb. 45perc)
Az alföldi bemutatókhoz hasonlóan ló fektetés, ló ültetés, és lovasjátékok alkotják a program magját. A lovas játékokban a vendégek is részt vesznek, majd a bemutató végén lehetőségük van a vendégeknek is kipróbálni a szőrén lovaglást.

Ostor bemutató (kb. 10 perc)
A vendégek megismerhetik a csikósok ostorkezelési fortélyait, az ostorcsattintás módozatait, majd a hölgyek bőrükön tapasztalhatják a csikósok asszonynevelési szokásait.

Főétel (kb. 60 perc)
A főétel igazi agyag kemencében sült csülök és csirke. Kiadós lakoma igazi magyar ízekkel ismerteti mag a vendégeinket. Az ízes falatokat cseréptálakon tálaljuk és mindenki kedve szerint adagolhatja magának a sülteket. A sült hús mellé friss kenyeret és káposztasalátát szolgálunk fel a vendégeknek.

Lovas kocsikázás (kb. 15 perc)
A vendégeknek lehetőségük van egy 15 fős lovas kocsival 5-10 perces lovas kocsikázásra a Balaton-felvidék Nemzeti Park területén.

Cigánytánc bemutató (kb. 35-40 perc)
A tapolcai Vadrózsák Néptánc együttes előadásában tekinthetik meg, a nagyon hangulatos fáklyás cigánytánc bemutatót, amibe a közönség is be van vonva, amivel kiváló oldott hangulat alakítunk ki.

Desszert felszolgálása (kb. 15 perc)
Desszertnek finom házi rétest szolgálunk fel.

Népi játékok (kb.30 perc)
A program zárásaként szögbeverő versenyt rendezünk, ami az emelkedett hangulatot tovább fokozza.

A szabad étel- és italfogyasztás benne foglaltatik árban, 2 féle fehér bor 2 féle vörös bor, 2 pálinka, bodza szörp és szódavíz. A program alatt, Lajos bácsi a tangóharmonikásunk szolgáltatja a zenét.